منابع رایگان برای یادگیری ترید رمزارزها

خودآموزی بدون خرید پکیج

قبل از شروع، این نکات را به دقت مطالعه کنید!

  • همه نکات این نقشه راه را به دقت مطالعه کنید. هیچ نکته زائدی وجود ندارد!
  • بر خلاف تصور اغلب افراد، منابعی که در این پست معرفی میشوند و رایگان هستند، به مراتب بار علمی بیشتر و دقت بالاتری نسبت به پکیج‌های پولی اساتید اینترنتی دارند. پیشینه ذهنی خود مبنی بر اینکه حتما باید پول بدهید تا خوب یاد بگیرید را دور بریزید!
  • سعی کرده ام مطالب را به ترتیب معرفی کنم، شما هم سعی کنید به ترتیب مطالعه کنید.
  • به هیچ عنوان از هیچ یک از اساتیدی که در این پست معرفی میشوند، پکیج یا دوره آموزشی نخرید یا در کانال VIP ایشان ثبت‌نام نکنید.
  • معرفی مطلب از یک منبع یا از یک استاد، به منزله تایید کل مطالب عنوان شده در آن منبع، یا تایید سلامت نفس و قابل اعتماد بودن استاد یا تایید سایر مطالب آن استاد نیست!
  • ترجیحا تا وقتی به مطالعه کامل منابع بخش “آشنایی با رمزارزها و بلاکچین” نپرداخته‌اید، صفحات مربوط به رمزارزها را دنبال نکنید تا حجم وسیع اطلاعات و اصطلاحات، مسیر یادگیری شما را دچار اختلال نکند.

بخش اول: آشنایی با بلاکچین

منبع شماره یک: رادیو بلاکچین یاشار راشدی

این منبع صوتی میتواند آغاز خوبی برای آشنایی شما با دنیای رمزارزها باشد، اما توجه کنید این سری پادکست در سال ۲۰۱۷ تولید شده اند و ممکن است بعضی اطلاعات آن قدیمی باشد. در ابتدا فقط اپیزود اول تا پنجم آن را گوش دهید، بعد از پایان دوره مطالعاتی‌تان، به بقیه اپیزودها برمیگردیم. لینک کانال تلگرامی رادیو بلاکچین

منبع شماره دو

 مستند ۹۰ دقیقه‌ای فراز و نشیب بیت کوین قابل دانلود رایگان از سایت فراچارت [لینک دانلود مستند فراز و نشیب بیتکوین]

منبع شماره سه

 مستند ۴۸ دقیقه‌ای حقیقت بیتکوین (یا همه چیز در مورد بیتکوین) قابل دانلود رایگان از سایت فراچارت [لینک دانلود مستند همه چیز در مورد بیتکوین]

منبع شماره چهار

 بخش مفاهیم اولیه رمزارزها و بلاکچین در بلاگ صرافی بیتستان [لینک مفاهیم اولیه رمزارزها در بلاگ بیتستان]

منبع شماره پنج

 آموزش‌های سایت کوین‌ایران در سه بخش مقدماتی، متوسط و پیشرفته در منوی “از کجا شروع کنیم” [لینک مربوطه]

منبع شماره شش

 آموزشهای سایت میهن‌بلاکچین – بخش “از کجا شروع کنم؟” [لینک مربوطه]

بخش دوم: آموزش والت‌ها

بهترین نوع والت، والت سخت‌افزاری لجر است که دو نوع نانو اس و نانو ایکس دارد. پیشنهاد من نانو ایکس است اما لجر نانو اس هم کارراه‌انداز است. برای خرید لجر، در گوگل سرچ کنید “خرید لجر” و از سایتهایی که لجر را با گارانتی ارائه میکنند خریداری کنید، تا چنانچه باتری لجر مشکلی داشت، بتوانید از خدمات گارانتی استفاده کنید. روی لجر میتوانید صدها نوع رمزارز را نگهداری کنید.

منبع شماره یک

توجه کنید راه‌اندازی لجر نانو اس و لجر نانو ایکس عملا تفاوتی با هم ندارند، تفاوت آنها در قابلیتها و ظرفیت آنهاست. آموزش تصویری راه‌اندازی لجر توسط میهن‌بلاکچین (پانزده دقیقه) [لینک منبع] [لینک منبع تکمیلی]

منبع شماره دو

آموزش تصویری استفاده از نرم افزار لجر لایو توسط میهن‌بلاکچین (۱۲ دقیقه) [لینک منبع]

منبع شماره سه

آموزش استفاده از مرورگر بلاکچین توسط میهن‌بلاکچین [لینک منبع]
یکی از مهمترین مسائلی که باید یاد بگیرید استفاده از blockchain explorer هاست، یادگیری این موضوع میتواند درک عمیقتری از مفهوم والت و نحوه ثبت تراکنشها در بلاکچین به شما بدهد.

منبع شماره چهار

آموزش تصویری نصب و راه‌اندازی تراست والت در ۲۷ دقیقه از سایت ارز دیجیتال [لینک منبع]

منبع شماره پنج

آموزش مرحله به مرحله نصب و کار با کوینومی از سایت ارز دیجیتال [لینک منبع]

منبع شماره شش

آموزش مرحله به مرحله نصب و کار با اکسودوس از سایت ارز دیجیتال [لینک منبع]

منبع شماره هفت: آموزش تفاوت شبکه‌های بلاکچینی

توجه کنید معرفی منبع از یک مجموعه به منزله تایید اعتبار آنها نیست! مقاله آموزشی تفاوت شبکه های ERC20، TRC20 و BEP20 [لینک منبع]

بخش سوم: کار با صرافی‌های رمزارز

صرافی‌های ارز دیجیتال محل تبادل رمزارزها با یکدیگر هستند. ترجیحا پول در صرافی نگهداری نکنید و بعد از تبدیل، به والت خود منتقل کنید.

صرافی‌های ایرانی

برای خرید و تبادل رمزارزها میتوانید از بیتستان یا نوبیتکس یا اکسیر استفاده کنید. این صرافی‌ها تا به حال خدمات قابل قبولی ارائه کرده‌اند، اما قاعدتا مسئولیت هرگونه ریسکی در مورد دریافت خدمات از ایشان در آینده به عهده من نیست.

منبع شماره ۱: آموزش ویدئویی ثبت‌نام و احراز هویت در نوبیتکس [لینک منبع]

منبع شماره ۲: آموزش ویدئویی واریز و برداشت از نوبیتکس[لینک منبع]

منبع شماره ۳: آموزش ثبت‌نام و احراز هویت در بیتستان[لینک منبع]

منبع شماره ۴: آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال در بیتستان [لینک منبع]

صرافی‌های خارجی

به هیچ عنوان هویت ایرانی خود را برای صرافی‌های خارجی افشا نکنید. برای پنهان کردن هویت ایرانی خود باید از IP غیر ایرانی متصل شوید. دو نوع VPN را در ادامه معرفی کرده‌ام که میتوانید از آنها برای اینکار استفاده کنید. در حال حاضر کوکوین یکی از معدود صرافی‌هایی است که میتواند بدون احراز هویت مورد استفاده قرار گیرد و حجم تبادلات خوبی هم دارد. تاکید میکنم، در صرافی‌ها پولی نگهداری نکنید و از آنها خصوصا صرافی‌های خارجی فقط برای تبادل استفاده کنید و بلافاصله پول را خارج کنید. تاریخ به کرات شاهد بلوکه شدن پولهای ایرانیان در صرافی‌های خارجی بوده است.

منبع شماره ۵: آموزش استفاده از NordVPN برای تغییر IP: نورد یکی از بهترین VPN های دنیا است و مبلغ آن در زمان ثبت این پست، حدود صد دلار برای مدت دو سال است. شش دستگاه قابلیت اتصال با یک اکانت را دارند، یعنی میتوانید یک اکانت را برای سه نفر با اتصال موبایل و دسکتاپ استفاده کنید. دوستانی که قصد خریداری اکانت NORDVPN را دارند، اگر از این لینک استفاده کنند یک ماه اشتراک رایگان دریافت خواهند کرد [لینک ثبت نام با یک ماه اشتراک رایگان

منبع شماره ۶: معرفی یک VPN ایرانی برای پنهان کردن آی‌پی کاربری ایرانی. [لینک منبع] به محض اتمام کارتان با صرافی خارجی، از صرافی خارج شوید تا احتمال قطع شدن این وی پی ان و لو رفتن آی پی شما به واقعیت تبدیل نشود. 

منبع شماره ۷: سایت IPLocation.Net که به شما آی‌پی فعلی و کشورتان را نشان میدهد. از این سایت میتوانید برای اطمینان از تغییر آی‌پی‌تان بعد از اتصال به وی‌پی‌ان استفاده کنید. [لینک منبع]

منبع شماره ۸: آموزش ثبت‌نام و کار با صرافی کوکوین [لینک منبع] برای ثبت نام در کوکوین از این لینک استفاده کنید. [لینک ثبت نام در کوکوین]

چگونه IP خود را تغییر دهم؟ 

بهترین راه استفاده از ف -ی -ل ت- رشکن های غیر رایگان است. وی پی ان های رایگانی که روی گوشی یا لپتاپ از آنها استفاده میکنید، دائما از IP های مختلف استفاده میکنند و این موضوع میتواند برای دارایی شما در صرافی‌های خارجی خطرآفرین باشد. سه روش را میتوانم به شما معرفی کنم:

  • نت باران : نوعی VPN ایرانی که چند سالی است از آن استفاده میکنم و در اغلب اوقات مشکلی نداشته است. لینک خرید نت باران
  • NORDVPN: نوعی VPN حرفه ای و با استاندارد جهانی که بهترین گزینه برای شماست. از سایت Nordvpn میتوانید آن را دریافت کنید. میتوانید در مراحل پرداخت از کریپتو استفاده کنید.اگر از این لینک نورد وی پی ان را خریداری کنید یک ماه اشتراک رایگان دریافت خواهید کرد.
  • استفاده از VPS: سرور مجازی خصوصی به شما اجازه میدهد از کشوری دیگر به سایت مقصد وصل شوید، اما هزینه آن بیش از ۲۰۰ هزار تومان در ماه است و حفظ امنیت آن هم سخت تر از حفظ امنیت سیستم شخصی است.

کدام یک بهتر است؟

نورد وی پی ان بسیار بسیار بهتر است، چرا؟ چون امکانی دارد به اسم Kill switch، به این معنا که وقتی اینترنت شما برای لحظاتی قطع و وصل میشود، تا وقتی که دوباره VPN شما وصل نشود، سیستم شما از اینترنت قطع خواهد ماند. این باعث میشود با قطع آنی VPN شما به دلیل نوسان اینترنت، کوکوین یا سایتهای دیگر متوجه IP اصلی شما نشوند و خیال شما همیشه راحت باشد. ضمنا هزینه نورد به صرفه تر است و به درد باقی مصارف شما هم میخورد، در حالی که VPS به درد خیلی از امور نمیخورد و دسترسی و کار با آن از طریق موبایل هم بسیار سخت است. من در بهار سال  ۱۴۰۰ با پرداخت حدود ۸۰ دلار اکانت دوساله نورد را تمدید کردم. (یعنی کمتر از دو میلیون تومان برای دوسال، مقایسه کنید با هزینه حداقل ۲۰۰ هزار تومان به ازای هر ماه برای اجاره یک VPS). اگر از این لینک نورد وی پی ان را خریداری کنید یک ماه اشتراک رایگان هم دریافت خواهید کرد.

علاوه بر از نظر امنیتی و ریسک هک شدن، به نظر من که دوره های هکری را گذرانده ام، فکر میکنم افراد با توانایی های عمومی IT با ریسک بیشتری برای هک شدن نسبت به ریسک هک شدن از طریق VPN دارند. بنابر این توصیه من استفاده از VPN است.

صرافی‌های غیرمتمرکز

منبع شماره ۹: فیلم آموزشی یک ساعته حسین غضنفری برای یادگیری نحوه استفاده از صرافی های غیرمتمرکز در کانال تلگرامی @HGH_Online با عنوان جایگزین‌های بایننس [لینک منبع]

بخش چهارم: تحلیل تکنیکال

منبع شماره ۱: آموزش رایگان تحلیل تکنیکال استاد رضا گلشاهیان : رضا گلشاهیان یکی از کسانی است که واقعا منبع درآمدش از راه ترید است، نه از راه فروش پکیج آموزشی ترید! تبحر و نگاه مینیمال و کاربردی او بسیار تحسین‌برانگیز است و سالهاست به خاطر عشق به هموطنان خود، آموزشهای رایگانی در این حوزه تولید و منتشر کرده است. اگرچه ویدئوهای ابتدایی این منبع به مباحث مربوط به فارکس می‌پردازد، اما تماشای آن خالی از فایده نیست. چنانچه حوصله‌اش را نداشتید، میتوانید از ویدئوی شماره یازده – تحلیل تکنیکال چیست- شروع کنید. این سری آموزش هم در تلگرام [لینک] و هم در یوتیوب[لینک] به رایگان قابل دسترس است.

منبع شماره ۲: آموزش پرایس اکشن استاد رضا گلشاهیان: تماشای این سری ویدئوها نیازمند اتمام مطالعه منبع قبلی است و تمامی ویدئوها در تلگرام [لینک] و یوتیوب [لینک] به رایگان قابل دسترس هستند.

منبع شماره ۳: مطالعه کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی بعد از منابع قبلی، خالی از لطف نیست.

منبع شماره ۴: مطالعه مقالات رایگان سایت آقای Nial Fuller: این مقالات انگلیسی است، اما جایگزینی به فارسی برای آنها پیدا نکردم که معرفی کنم. عضویت VIP سایت ایشان را نادیده بگیرید و به هیچ عنوان ثبت‌نام نکنید( من عضو ویژه هستم ولی آموزش بیشتری نسبت به مقالات رایگان ارائه نشده است). [لینک سایت]

منبع شماره ۵: مطالعه تحلیلهای تحلیلگران برتر ایرانی و خارجی میتواند تبحر شما بر تحلیل تکنیکال را افزایش دهد. در ادامه چند نفر را معرفی میکنم:

تحلیلهای تکنیکال کانال تلگرامی رضا گلشاهیان [لینک]

تحلیلهای تکنیکال کانال تلگرامی سهند محمدی (HyperProphit) [لینک]

تحلیلهای تکنیکال کانال تلگرامی Crypto Chris : توجه کنید، کانال VIP ایشان را عضو نشوید! فقط تحلیلها را دنبال کنید. [لینک]

تحلیلهای تکنیکال کانال تلگرامی CryptoWZRD: توجه کنید، کانال VIP ایشان را عضو نشوید! فقط تحلیلها را دنبال کنید. [لینک]

تحلیلهای تکنیکال آقای Peter Brandt در تریدینگ‌ویو [لینک]

تحلیلهای تکنیکال حسین غضنفری در اینستاگرام با آیدی @HGH.Online [لینک]

نکات تکمیلی:

هیچ نوعی از تحلیل تکنیکال نمیتواند به شما قطعیتی در پیشبینی بازار بدهد. پرایس اکشن با همین سبکی که منابع بالا به شما آموزش میدهد برای تریدر موفق شدن کافی است. در باتلاق “باید تمام حرکات بازار را پیشبینی قطعی کنم” غرق نشوید!

هیچ پکیجی کاملتر از منابع بالا سراغ ندارم. بر خلاف تصور شما، منابع رایگان بالا کیفیت و دقت بسیار بسیار بالاتری از پکیجهای آموزشی پرفروش اینترنتی دارند.

کانال VIP و سیگنال خرید و فروش برای شما ثروت‌آفرین نخواهد بود! قبل از اینکه با هدر کردن پولتان به این نکته برسید، از من بپذیرید! کسی که سیگنال یا عضویت VIP به شما می‌فروشد، قاعدتا بر خلاف منافع خود تبلیغ نمیکند و به شما حقیقت را نمی‎گوید!

بخش پنجم: مدیریت سرمایه و استراتژی معاملاتی و روانشناسی معامله‌گری

آموزش مدیریت سرمایه 

منبع شماره ۱: بخش مدیریت سرمایه کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی

منبع شماره ۲: آموزش مدیریت سرمایه و ژورنال نویسی توسط رضا گلشاهیان [لینک]

منبع شماره ۳: پستهای اینستاگرامی حسین غضنفری در اینستاگرام با آیدی @HGH.Online [لینک]

منبع شماره ۴: کتاب مدیریت سرمایه در بازار های مالی – ترجمه آقایان ابراهیم صالحی رامسری، سینا محامی

منبع شماره ۵: فیلمهای آموزشی رایگان سایت فراچارت در حوزه مدیریت سرمایه [لینک]

روانشناسی معامله‌گری و ترید

منبع شماره ۱: کتاب معامله‌گر منضبط – مارک داگلاس

منبع شماره ۲: کتاب تحلیل تکنیکال، بنیادی یا ذهنی – مارک داگلاس

اگر این کتابها را خواندید، دوباره بخوانید!

بخش ششم: تحلیل فاندامنتال

به هیچ عنوان از تحلیلهای تکنیکال منابعی که معرفی می‌شوند تبعیت نکنید، منابع  پیش‌رو منابع فاندامنتال‌اند، نه تکنیکال و ترید!

معرفی یک منبع از یک استاد، به منزله تایید کل مطالب عنوان شده در آن منبع، یا تایید سلامت نفس و قابل اعتماد بودن ایشان یا تایید مطالب دیگر آن استاد نیست!

منابع یادگیری تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال کریپتوکارنسی ها از پیچیده ترین نوع تحلیلها هستند چون غالبا بین رشته ای محسوب میشوند. تخصص در فناوری اطلاعات و بازاریابی و ترید و تجربه راه‌اندازی کسب و کار و … همه از ملزومات یک تحلیلگر فاندامنتال موفق در حوزه رمزارزها هستند. غالب تحلیل فاندامنتال این حوزه به افزایش دانش شما نسبت به مفاهیم بنیادین این حوزه و درک عمیق پروژه ها وابسته است، به همین خاطر در بحث تحلیل فاندامنتال میتوانید از فاندامنتالیستهای قابل اعتماد تبعیت کنید. اما توجه کنید به هیچ عنوان روی پروژه های نوپا و با حجم بازار کم، با اعداد سنگین سرمایه‌گذاری نکنید. منابع زیر میتواند مسیر خوبی برای یادگیری مفاهیم بنیادین ارزهای دیجیتال و بلاکچین باشد.

منبع شماره ۱: کورس بلاکچین دانشگاه برکلی (انگلیسی): دقت و کیفیت مطالب این کورس حقیقتا بی‌نظیر است و شما به تمامی مطالب اساتید از فیلم کلاس تا اسلایدها و تمارین به رایگان -البته به زبان انگلیسی- دسترسی دارید.من یادگیری حرفه ای بلاکچین را در سال ۲۰۱۷ با دیدن این کورس شروع کردم. [لینک] [لینک آرشیو کل کورسها]

منبع شماره ۲: مقالات سایت میهن بلاکچین و لایوهای اینستاگرامی‌شان. به هیچ عنوان از تحلیلهای تکنیکال این سایت تبعیت نکنید و به خرید پکیج یا … نپردازید. [لینک سایت] [لینک اینستاگرام]

منبع شماره ۳: مقالات سایت ارز دیجیتال [لینک]

منبع شماره ۴: پادکست سوم ژانویه با حضور اساتید برتر حوزه بلاکچین: توجه کنید این پادکست به عنوان منبع فاندامنتال معرفی میشود، نه ترید و تکنیکال!  [لینک]

منبع شماره ۵: لایوهای اینستاگرامی رضا نورمحمدی: رضا از دوستان من از سال ۹۶ در آزمایشگاه بلاکچین ایران دانشگاه شریف است و خوشحالم مراحل اولیه مطالعاتمان در مورد بلاکچین را در کنار هم بوده‌ایم. لایوهای دکتر نورمحمدی پربار و دقیق و حاصل از مطالعات ریزبینانه ایشان است، اما متاسفانه لازم است تاکید کنم بعضی از کسانی که با ایشان در پیج اینستاگرامی‌شان لایو مشترک میگذارند، شیاد، کلاهبردار و غیرقابل اعتماد‌اند. در دام بعضی افرادی که با ایشان لایو میگذارند و عموما پکیج‌فروش و تریدرنما و حیله‌گر هستند نیفتید! [لینک]

منبع شماره ۶: پادکست شیر یا خط: بروزترین و تخصصی ترین منابع فاندامنتال کریپتو در این پادکست مورد بحث قرار میگیرند. [لینک]

حسین غضنفری منابع رایگان یادگیری ترید رمزارزها ارزهای دیجیتال خودآموزی 5

مولف: حسین غضنفری

  • قائم مقام سابق آزمایشگاه‌های بلاکچین ایران – دانشگاه صنعتی شریف
  • مشاور سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال
  • تریدر کریپتو از سال ۱۳۹۵
  • مدرس دوره‌های دانشگاه صنعتی شریف، گروه مالی شریف، موسسه ماهان، اتاق‌ بازرگانی (تهران، ایران-سوئیس، …) و … در زمینه:

      تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال

      تحلیل تکنیکال

      ترید و سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال

  • متخصص فناوری اطلاعات